Skënderbeu në vendet nordike

“Gjergj Kastrioti Skënderbeu ishte prijësi dhe heroi më i madh në histori”. Kështu e cilëson historian i njohur skandinav Ludvig Holberg, më 1739. Ky botim sjell për lexuesit rrvfimin e Holbergu, po dhe të autorëve të tjerë, për pvrhapjen e histories dhe të figures së Skëndebeut në vendet nordike, fillimisht si histori e shruar, e më pas në formën e sagave dhe të këngëve epike. Paraqitene e shqyrtohen, ndvr të tjera, prova dokumentare për dukurin e kontakteve të hershme midis shqiptarëve dhe skandinavëve, shumë kohë përpara epokës së Gjergj Kastriotit, qysh në gjysmën e parë të shekullit XI. Butuar në kuadër të Vitit Mbarëkombëtare të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, ky libër paraqet këndvështrime të reja për këtë hero kombëtar të shqiptarëve.
...e plote e shkurter

Shtëpia botuese "Instituti per Trashgimnine Shpirterore e Kulturore te Shqiptareve - Shkup"
Viti i botimit: 2018
ISBN: 978-9928-104-80-9